آموزش کامل WORD
نوشته شده توسط : سهيل
نصب Word
اجرای برنامه Word
استفاده از آیکون میانبر برای برنامه Word
استفاده از دکمه‌های نوار انتخاب ابزار Word
کار با منو‌ها
کار با کلید‌های میانبر در صفحه کلید
تایپ متن
ترکیب و یا تقسیم کردن پاراگراف‌ها
نمای Print Layout
نمای Normal
نمای Full Screen
اعمال قالب بندی پاراگراف
تایپ متن در جدول
اضافه کردن و حذف کردن ردیف‌ها و ستون‌ها در جدول
ادغام یا تقسیم خانه‌های جدول
تغییر اندازه ستون‌ها، ردیف‌ها، و کل جدول
و. . .
Word

برنامه Word بخشی از برنامه Office ( محصول شرکت مایکروسافت) می‌باشد. این برنامه برای کارهای تجاری و اداری بسیار مناسب است سایر اجزاء تشکیل دهنده Office عبارتند از برنامه‌های Excel که نوعی برنامه صفحه گسترده (Spread Sheet) می‌باشد و Power point که برنامه مخصوص ارائه و نمایش خدمات یا محصولات می‌باشد. بسته به نگارشی از Office که تهیه می‌کند، ممکن است برنامهOutlook در رابطه با پست الکترونیکی و نمونه ای از برنامه‌های پایگاه داده‌ها (Data Base) به نام Access در اختیار داشته باشید، که برای مدیریت اطلاعات شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این ممکن است، برنامه‌های دیگری نیز ضمیمه آن شده باشد به تمامی این برنامه‌ها با یکدیگر همخوانی دارند، به طوری که می‌توان آنها را در ترکیب با یکدیگر مورد استفاده قرار داد.

هدف از طراحی برنامهWord چیست ؟
هدف اصلی کمک به تایپ، مرور، قالب بندی متن است. این برنامه برای رسیدن به این هدف شامل مجموعه ابزارهای بسیار کاملی است که به کمک آنها بتوانید سند‌ها را به هر صورتی که بتوان تصور کرد ایجاد کنید. به این ترتیب می‌توانید هر نوع سند متن، از نامه‌های ابتدایی یا یادداشت گرفته، تا سند‌های بسیار پیچیده مانند گزارشها، روزنامه‌ها و خبرنامه‌ها، بروشورها، شرح حال، ادغام پستی، پاکت، برچسب‌های پستی را ایجاد کنید. حتی می‌توانید پیغامهای پست الکترونیکی، با طراحی صفحات وب را نیز با استفاده از برنامه Word انجام دهیم.

نصب Word

برای شروع روند “راه اندازی اولیه” ابتدا دیسک فشرده (CD) مربوطه به برنامه Office را در درایو CD-ROM قرار دهید، پیغامهایی که در کادر مکالمهMicrosoft Office ظاهر می‌شوند، را دنبال کنید. پس دکمهInstall Now ( یا دکمه( Up grade New را کلیک کنید. به این ترتیب روش نصب استاندارد اجرا خواهد شد.
اگر برنامه Word را به صورت برنامه منفرد خریداری کرده‌اید، CD مربوط به Word را در درایو CD-ROM قرار دهید، و هنگامی که کادر مکالمه Microsoft Office Setup ظاهر شد، دکمه Install Now را کلیک کنید.

ترفند : اگر با این کار کادر مکالمه Setup مربوط به برنامه‌های Office و Word به صورت خودکار ظاهر شد، برای شروع روند، نصب می‌توانید بعد از ظاهر کردن محتویات CD برنامه Office و یا برنامه Word در Windows Explorer، فایل Setup. exe را به صورت مضاعف کلیک کنید.

اجرای برنامه Word

وقتی می‌خواهید سند جدیدی را در برنامه Word باز کنید و یا کار خود را بر روی یکی از سندهای موجود ادامه دهید، باید ابتدا یک پنجره Word را باز کنید. برای این کار ۵ روش وجود دارد. برای اینکه یکی از آنها را بسته به شرایط خود انتخاب کنید، باید تمام روشهای مزبور را امتحان کرده باشید.

کار عملی : کار با منوی Start

1- دکمه Start در گوشه پایین و چپ نوار وظیفه ( Taskbar) را کلیک کنید.
۲- با اشاره گر ماوس، به گزینه Programs اشاره کنید.
۳- می‌توانید در منوی Program دستور Microsoft Word را کلیک کنید.

استفاده از آیکون میانبر برای برنامه Word

اگر آیکون میانبری برای برنامه Word ایجاد نکرده، و می‌خواهید اینکار را انجام دهید. مرحله زیر را دنبال کنید :
۱- دکمه Start را کلیک کنید.
۲- به اشاره گر ماوس، به گزینه Programs اشاره کنید.
۳- با اشاره گر ماوس به آیتم Microsoft Word اشاره کنید.
۴- در حالی که آیتم Microsoft Word را بیرون می‌کشید، و در میز کار گرافیکی قرار می‌دهید، کلید Ctrl را پایین نگه دارید. هنگامی که این کار را انجام می‌دهید در کنار آیکون مزبور علامت مثبتی (+) ظاهر می‌شود و نشان دهنده این است که با این کار آیتم موجود در منو را کپی خواهید کرد.
۵- بعد از رها کردن کلید ماوس، کلید Ctrl را رها کنید.
۶- با این کار آیکون میانبری برای برنامه Word بر روی میز کار گرافیکی ظاهر خواهد شد.

ترفند: برای حذف آیکون میانبر برنامه Word ابتدا آن را با استفاده از کلید سمت راست ماوس کلیک کنید. سپس دستور Delete را از منوی میانبری که ظاهر می‌شود. انتخاب کنید، با این کار فقط آیکون میانبر حذف می‌شود و برنامه Word حذف نمی شود.

استفاده از دکمه‌های نوار انتخاب ابزار Word

بسته به سطحی که برای نصب برنامه Office انتخاب کرده باشید، ممکن است نوار میانبرهای Office را نیز در پنجره میز کار گرافیکی مشاهده کنید. در این حالت می‌توانید برای اجرای برنامه، دکمه Word در نوار میانبر Office را کلیک کنید.

ترفند : در ویندوز ۹۸ و برنامه Word هر بار که به یکی از دکمه‌های نوار انتخاب ابزار اشاره کنید، نوعی کادر توضیح (Screen Tip) ظاهر می‌شود، که نام دکمه مزبور را ظاهر خواهد کرد.

کار عملی : اضافه کردن دکمه Word به یکی از نوارهای انتخاب ابزار

۱- دکمه Start را کلیک کنید.
۲- برای ظاهر شدن منوی Programs، اشاره گر را بر روی آیکون Program قرار دهید.
۳- اشاره گر را بر روی منوی Microsoft Word قرار دهید.
۴- در حالی که آیتم Microsoft Word را بیرون می‌کشید، دور میز کار گرافیکی قرار می‌دهید، کلید Ctrl را پایین نگه دارید. هنگامی که این کار را انجام می‌دهید. در کنار آیکون مزبور علامت مثبتی (+) ظاهر می‌شود، و نشان دهنده این است که با این کار آیتم موجود در منو را کپی خواهید کرد.
۵- آیکون مزبور را بر روی نقطه مورد نظر خود در نوار انتخاب ابزار بکشید. در محلی که دکمه Word قرار خواهد گرفت، میله سیاه رنگی به شکل I ظاهر می‌شود.
۶- هنگامی که میله مزبور در محل صحیحی قرار گرفت، ابتدا کلید ماوس و سپس کلید Ctrl را رها کنید.
۷- با این کار دکمه Word در نوار انتخاب ابزار ظاهر خواهد شد.

ترفند : برای حذف دکمه Word، ابتدا آن را با استفاده از کلید سمت راست ماوس کلیک کنید. سپس از منوی میانبری که ظاهر می‌شود، دستور Delete را انتخاب کنید. با این کار فقط دکمه Word حذف می‌شود، و برنامه Word همچنان باقی خواهد ماند.

 

خارج شدن از برنامه Word
بعد از اینکه کارتان با سند Word به پایان رسید، باید پنجره Word را ببندید. برای بستن سند Word، می‌توانید یکی از روشهای زیر را مورد استفاده قرار دهید :
۱- دستورهای File و سپس Exit را انتخاب کنید.
۲- دکمه Close که در گوشه بالا و راست تصویر قرار دارد، را کلیک کنید.
۳- دستورهای File سپس Close را انتخاب کنید.

عنصرهای موجود در پنجره Word

نوار عنوان : نوار عنوان در هر برنامه تحت ویندوز نام برنامه مزبور را نشان می‌دهد، که در این مورد Microsof Word می‌باشد. همچنین نام سندی که باز شده است، نیز در نوار عنوان ظاهر خواهد شد. همچنین می‌توانید نوار عنوان را برای جا بجا کردن پنجره Word، یا تغییر اندازه آن به حداکثر یا حداقل اندازه ممکن، مورد استفاده قرار دهید. وقتی پنجره Word فعال باشد، نوار عنوان رنگی خواهد بود و وقتی پنجره دیگری فعال باشد، نوار عنوان به رنگ خاکستری تبدیل خواهد شد.

نوار منو : نوار منو حاوی مجموعه ای از منو‌ها می‌باشد، که به سمت پایین باز می‌شوند و برای صادر کردن دستورها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نوار‌های انتخاب ابزار : نوار‌های انتخاب ابزار حاوی دکمه‌هایی هستند که برای صادر کردن دستور می‌توانید آنها را کلیک کنید.

خط کشها : خط کشهای افقی. عمودی موقعیت شما در صفحه متن را نشان می‌دهند. ناحیه خاکستری که در انتهای هر کدام از خط کشها وجود دارد، نشان دهنده حاشیه کاغذ می‌باشد. برای ایجاد بعضی از تغییرات مربوط به قالب بندی متن، می‌توانید از خط کشها استفاده کنید (مثلاً برای فاصله گذاری، تو رفتگی‌ها و حاشیه را می‌توان نام برد.

ناحیه متن : در این ناحیه می‌توانید متن مورد نظر خود را وارد کنید.

دکمه‌های View : برای رفتن به نماهای مختلف می‌توانید این دکمه را مورد استفاده قرار دهید.

نوار وضعیت : نوار وضعیت اطلاعاتی را در مورد وضعیت فعلی سند ارائه می‌کند در سمت چپ آن شماره صفحه و تعداد کل صفحه‌ها ظاهر می‌شود.

نوار‌های پیمایش : که به دو صور افقی و عمودی این امکان را برایتان فراهم می‌کنند که بتوانید بخشهای مختلفی از سند را در ناحیه قابل مشاهده صفحه نمایش قرار دهید.

دکمه‌های کنترل کننده : این دکمه‌ها امکان کنترل پنجره Word را برایتان فراهم می‌کنند.

کار با منو‌ها

برای باز شدن منو، نام آن را در نوار منو کلیک کنید. سپس یکی از دستورهای ارائه شده در منو را کلیک کنید، تا برنامه Word آن را اجرا کند. اگر می‌خواهید بدون صادر کردن دستور منویی را ببندید، ناحیه ای خارج از منو ( در ناحیه متن ) را کلیک کنید. در کنار بعضی از دستورها (مانند دستورهایی که در منوی Format مشاهده کنید )، چند نقطه (. . . ) قرار دارد. نقطه‌های مزبور نشان دهنده این هستند که در صورت صادر کردن این دستور‌ها، کادر مکالمه ای باز خواهد شد. با استفاده از این کادرهای مکالمه اطلاعات بیشتری را برای برنامه Word مشخص می‌کنید، که باید هنگام اجرای دستورها آنها را در نظر بگیرید. اگر بعد از دستوری نقطه‌های مزبور وجود نداشته باشند، بلافاصله بعد از کلیک کردن آن، دستور مورد نظر اجرا خواهد شد. اگر مثلث کوچکی در سمت چپ دستور قرار داشته باشد، نشان دهنده این است که منوهای کوچکتری به صورت متسلسل از این دستور ایجاد می‌شوند. برای نشان دادن منوهایی که زیر گروه منوهای اصلی می‌باشند، دستور مزبور را کلیک کنید.
در سمت راست بسیاری از دستورها ترکیب کلیدهای میانبر مربوطه نیز ظاهر می‌شود. مثلا در منوی Edit در سمت راست دستور Select All ترکیب Ctrl +A را به عنوان کلیدهای میانبر مشاهده می‌کنید. در این صورت برای اجرای دستور مزبور می‌توانید کلیدهای میانبر را فشار دهید.

استفاده از صفحه کلید برای صادر کردن دستورهای موجود در منوها
برای صادر کردن دستورهای موجود در منو‌ها، به جای ماوس، از صفحه کلید استفاده کنید. برای اینکه منویی باز شود، باید ابتدا کلید Alt، و سپس کلید حرفی از منوی مورد نظر که زیر آن خط کشیده شده است، را فشار دهید. مثلا برای باز شدن منوی Format، باید ترکیب کلید‌های Alt +O، را فشار دهید (در این مورد فرقی نمی کند که در حال تایپ کردن حروف بزرگ یا حروف کوچک باشید). بعد از ظاهر شدن منو، کلید مربوط به حرفی از دستور مورد نظر که در زیر آن خط کشیده شده است، را فشار دهید. مثلا برای صادر کردن دستور Paragraph در منوی Format، باید کلید P را فشار دهید. برای اینکه بدون صادر کردن دستور منویی را ببندید، کلید Alt را فشار دهید.

کار با منوهای اختصاصی
در برنامه Word فرض بر این است که می‌خواهید ” منو‌های اختصاصی” را مورد استفاده قرار دهید. وقتی این ویژگی فعال باشد، در صورت کلیک کردن نام هر منو، فهرست کوتاهی ظاهر می‌شود. این فهرست فقط حاوی دستورهایی است، که به صورت مکرر مورد استفاده قرار می‌گیرند. به این ترتیب از شلوغی بیش از حد منو جلوگیری می‌شوند، و پیدا کردن دستورهایی که زیاد مورد استفاده قرار می‌دهید، برایتان آسان تر خواهد شد.
در این حالت اگر بخواهید دستوری را مورد استفاده قرار دهید، که در فهرست کوتاه مزبور وجود ندارد، باید یکی از روشهای زیر را برای گسترش دادن منو، و ظاهر شدن تمام دستورهای موجود مورد استفاده قرار دهید :

* نام منو را به صورت مضاعف کلیک کنید.
* پیکان رو به پایینی که در انتهای منو ظاهر می‌شود، را کلیک کنید.
* ماوس را چند ثانیه بر روی منو نگه دارید.
در این حالت اگر بعد از ظاهر کردن تمام دستورهای پنهان، دستور جدیدی را کلیک کنید، دستور مزبور نیز به فهرست منوی اختصاصی اضافه خواهد شد. به همین ترتیب اگر دستوری را در منوی اختصاصی به مدت زیادی مورد استفاده قرار ندهید، برنامه Word آن را از فهرست حذف خواهد کرد.

ترفند : اگر می‌خواهید دوباره مجموعه دستورهای تعریف شده را به منوی اختصاصی بازگردانید، باید بعد از انتخاب دستورهای
ToolCustomize، دکمه Options را کلیک کنید. در این حالت بعد از کلیک کردن دکمه‌های My Usage و Yes، دکمه Close را کلیک کنید.

کار عملی : غیر فعال کردن قابلیت ” منوی اختصاصی ”

۱- برای ظاهر شدن کادر مکالمه Customize گزینه‌های ToolCustomize را انتخاب کنید.
۲- دکمه Options را کلیک کنید.
۳- کادر تایید Menus Show Recently Used Commands First را کلیک کنید، تا از حالت تایید شده خارج شود.
۴- دکمه Close را کلیک کنید.
کلیک راست برای ظاهر کردن منوهای شناور

علاوه بر منوهایی که در قسمت بالای پنجره Word قرار دارند، و رو به پایین باز می‌شوند، می‌توانید از منوهای شناور ( یا منوهای میانبر ) نیز استفاده کنید ( گاهی به آنها منوی Context نیز می‌گویند). در صورتی که کلید سمت راست ماوس را کلیک کنید، این منو ظاهر می‌شود. بسته به اینکه هنگام کلیک کردن کلید سمت راست ماوس، در کدام قسمت از صفحه نمایش قرار داشته باشید، محتویات منوهای میانبر متفاوت خواهد بود.

کار با نوارهای انتخاب ابزار

برای بسیاری از افراد، سریعترین راه برای صادر کردن دستور از طریق نوارهای انتخاب ابزار می‌باشد. در برنامه Word به طور کلی ۱۶ نوار انتخاب ابزار ارائه شده است. طبق تعریف فقط ۲ نوار انتخاب ابزار ظاهر می‌شود، که عبارتند از نوار انتخاب ابزار Standard و نوار انتخاب ابزار Formatting. نوار انتخاب ابزار Standard حاوی دکمه‌هایی است که برای مدیریت کار با فایل‌ها مفید واقع می‌شوند ( مانند باز کردن، ذخیره کردن، و چاپ سند‌ها، و یا اجرای برنامه ). نوار انتخاب ابزار Formatting حاوی دکمه‌هایی برای کارهای متدوال در قالب بندی متن می‌باشد، که مواردی مانند تغییر نوع، اندازه قلم، و یا اضافه کردن ویژگی‌های دیگری مانند حروف پر رنگ (Bold)، مایل (Italic)، و زیر خط به متن را شامل می‌شود.

ظاهر کردن و نا پدید کردن نوارهای انتخاب ابزار

۱۴ نوار انتخاب ابزار دیگر که طبق تعریف ظاهر نمی شوند، می‌توانند در مورد هر کاری که می‌خواهید در برنامه Word انجام دهید، به شما کمک کنند. مثلا نوار انتخاب ابزار Tables and Borders حاوی دکمه‌هایی برای ایجاد و قالب بندی جدولها می‌باشد. نوار انتخاب ابزار Reviewing حاوی دکمه ای است که در ویرایش سندهایی که توسط فرد دیگری ایجاد شده است، مفید واقع می‌شوند. بعضی از این نوارهای انتخاب ابزار در صورت نیاز به صورت خودکار ظاهر می‌شوند. اما در صورت تمایل هر زمانی که بخواهید می‌توانید هر کدام از نوارهای انتخاب ابزار را به صورت « دستی » ظاهر کنید. همچنین می‌توانید نوار انتخاب ابزاری که هیچگاه مورد استفاده قرار نمی دهید، را ناپدید کنید، تا فضای بیشتری در پنجره Word باز شود. برای ظاهر کردن یا ناپدید کردن نوار انتخاب ابزار، دستورهای View / Toolbar را انتخاب کنید. در کنار آن دسته از نوارهای انتخاب ابزار که در حال حاضر ظاهر شده اند، علامت تایید وجود دارد. نوارهای انتخاب ابزاری که در حال حاضر قابل مشاهده نیستند، فاقد علامت تایید می‌باشد. برای ظاهر کردن یا ناپدید کردن نوار انتخاب ابزار مورد نظر خود، آن را کلیک کنید.

نکته : همچنین می‌توانید یکی از نوارهای انتخاب ابزار موجود را با استفاده از کلید سمت راست ماوس کلیک کنید. سپس از منوی میانبری که ظاهر می‌شود، برای ظاهر کردن یا ناپدید کردن نوارهای انتخاب ابزار مورد نظر خود استفاده کنید.
دسترسی به دکمه‌هایی از نوار انتخاب ابزار که قابل مشاهده نمی‌باشند.

اگر می‌خواهید دکمه ای از نوار انتخاب ابزار را کلیک کنید، که در حال حاضر قابل مشاهده نیست، باید پیکان More Buttons در سمت راست ( یا پایین ) نوار انتخاب ابزار ظاهر می‌شود، را کلیک کنید. به این ترتیب فهرستی از تمام دکمه‌هایی که قابل مشاهده نیستند، ظاهر خواهد شد. دکمه ای که می‌خواهید مورد استفاده قرار دهید، را کلیک کنید. با این کار برنامه Word بلافاصله آن را از فهرست More Buttons حذف می‌کند، و در ناحیه قابل مشاهده صفحه نمایش قرار می‌دهد.
نکته : اگر می‌خواهید دوباره مجموعه تعریف شده دکمه‌های نوار انتخاب ابزار را به آن بازگردانید، بعد از انتخاب دستورهای Tool Customize، دکمه Options را کلیک کنید. در این حالت بعد از کلیک کردن دکمهReset My Usage Data، دکمه Close را کلیک کنید.

حذف یا اضافه کردن دکمه‌های نوار انتخاب ابزار

برای این کار بعد از کلیک کردن پیکان More Buttons که در سمت راست ( یا پایین) نوار انتخاب ابزار ظاهر می‌شود، دستور
Add or Remove Buttons را کلیک کنید. دکمه‌هایی که علامت تایید در کنار آنها قرار نداشته باشد، در نوار انتخاب ابزار وجود ندارند. در کنار دکمه‌های موجود در نوار انتخاب ابزار علامت تایید وجود دارد. دکمه‌هایی که می‌خواهید به نوار انتخاب ابزار اضافه شوند، و یا از آن حذف شوند، را کلیک کنید.

نکته : اگر نوار انتخاب ابزاری را بیش از حد شلوغ کردید، و می‌خواهید آن را به وضعیتی که هنگام نصب برنامه Word قرار داشت، بازگردانید، بعد از کلیک کردن دستورهای Remove Buttons More Buttons Add دکمه Reset Toolbar را کلیک کنید.

جا به جا کردن نوار‌های انتخاب ابزار در پنجره Word

برای جدا کردن نوار‌های انتخاب ابزار Standard و Formatting، قرار دادن آنها در ردیف‌های مجزا، بعد از انتخاب دستورهای Tools Customize دکمهOptions را کلیک کنید. سپس کادر تایید Standard And Formatting Toolbar Share One Row را کلیک کنید. بعد از این کار دکمه Close را کلیک کنید.

جا به جا کردن دکمه‌ها در نوار انتخاب ابزار

در صورت تمایل می‌توانید ترتیب قرار گرفتن دکمه‌ها در نوار انتخاب ابزار را تغییر دهید. برای جا به جا کردن دکمه مورد نظر خود، بعد از اینکه اشاره گر ماوس را بر روی آن قرار دادید، در حالی که کلید Alt را پایین نگه داشته اید، آن را به موقعیت مورد نظر خود بکشید. در حین انجام این کار میله ای به شکل I به آیکون دکمه مزبور متصل می‌شود، و نشان می‌دهد که در صورت رها شدن کلید ماوس، دکمه مزبور در چه موقعیتی قرار خواهد گرفت. وقتی میله مزبور در موقعیت مناسبی قرار گرفت، ابتدا کلید Alt، و سپس کلید ماوس را رها کنید.

کار با کلید‌های میانبر در صفحه کلید

بسیاری از دستورهای کلیدهای میانبری نیز در صفحه کلید دارند، که می‌توانید به جای کار با منوها یا نوارهای انتخاب ابزار، آنها را مورد استفاده قرار دهید. بعضی از این کلیدهای میانبر در سمت راست دستورهای موجود در منوها نوشته شده اند. مثلا در سمت راست دستور Open در منوی File، ترکیب کلید‌های میانبر Ctrl + O ظاهر می‌شود.

کار با دکمه‌های کنترل کننده

دکمه‌های کنترل کننده در گوشه بالا و راست پنجرهWord قرار می‌گیرند. عملکرد این کلید‌ها مانند کلید‌های مشابه در سایر برنامه‌های تحت ویندوز می‌باشد. برای اینکه Word به صورت موقت ناپدید شود، دکمه Minimize را کلیک کنید. به این ترتیب فقط دکمه آن در نوار وظیفه باقی خواهد ماند. برای اینکه پنجره Word دوباره ظاهر شود، دکمه آن را در نوار وظیفه کلیک کنید. اگر می‌خواهید پنجره Word تمام میز کار گرافیکی را بپوشاند، دکمه Maximize را کلیک کنید.
وقتی پنجره Word به حداکثر اندازه ممکن برسد، دکمه Maximize به دکمه Restore تبدیل می‌شود. دکمه Close که در سمت راست دکمه Maximize / Restore قرار دارد، پنجره Word را می‌بندد. اگر فقط یک پنجره Word را باز کرده باشید، دکمه Close دیگری نیز در زیر اولین دکمه Close ظاهر می‌شود. در صورتی که دکمه پایینی را کلیک کنید، فقط سند بسته می‌شود، اما پنجره Word همچنان باز می‌ماند.

جا به جا کردن و تغییر اندازه پنجره

اگر پنجره Word در حداکثر اندازه خود قرار نداشته باشد، می‌توانید آن را در میز کار گرافیکی ویندوز جا به جا کنید، یا اندازه آن را تغییر دهید. برای جا به جا کردن پنجره Word، ابتدا اشاره گر را بر روی نوار عنوان آن قرار دهید. سپس پنجره را به موقعیت دیگری بکشید، و در نهایت کلید ماوس را رها کنید.
تایپ متن

وقتی برنامه Word را اجرا می‌کنید، سندی خالی ارائه می‌شود، که می‌توانید متن مورد نظر خود را به طور مستقیم به آن وارد کنید. برنامه Word پیش فرض‌هایی در رابطه با شکل ظاهری سند در نظر دارد. بنابر این در ابتدا لازم نیست نگران قالب بندی سند مورد نظر باشید، مگر اینکه بخواهید تنظیم‌های تعریف شده را تغییر دهید. مهم ترین تنظیم‌های مزبور عبارتند از :

* ابعاد۱۱ × ۵/۸ اینچ برای کاغذ.
* حاشیه ای به ضخامت ۱ اینچ در بالا و پایین صفحه، و۲۵ /۱ اینچ در کناره‌های راست و چپ آن.
* فاصله خالی منفرد.
* قلم Times New Roman پوینت ۱۲٫
تایپ پاراگرافها و ایجاد خطهای خالی

کلید موفقیت در تجربه تایپ متن این است که بدانید چه زمانی باید کلید Enter را فشار دهید. برای تایپ متنهایی که از پاراگرافهای مختلف تشکیل شده اند، قواعد زیر را دنبال کنید :
* وقتی متن به کناره راست صفحه می‌رسد ( در مورد متنهای لاتین. م ) بدون انجام دادن کارهای اضافه، فقط به تایپ متن ادامه دهید. وقتی برنامه Word نتواند متنی را در یک خط جای دهد، به صورت خودکار آن را در خط بعدی قرار می‌دهد. در وسط پاراگراف نباید با رسیدن به انتهای خط کلید Enter را فشار دهید.
* وقتی به انتهای پاراگراف می‌رسید، باید کلید Enter را فشار دهید. با این کار نقطه درج ( مکان نما ) در خط بعدی قرار خواهد گرفت.
اخطار : اگر به صورت اشتباه کلید Enter را وسط خطهای پاراگراف فشار دهید، شکستگیهای خط هنگام اضافه کردن یا حذف متن خود را نشان خواهند داد. اگر خطهایی در پاراگراف نسبت به آنچه که انتظار می‌روند کوچکتر باشند ( که نشان دهنده فشار دادن کلید Enter به صورت نا به جا می‌باشد )، باید دستورهای بخش « مشاهده علامتهای Tab و Space در پاراگرافها » را اجرا کنید. به این ترتیب می‌توانید علامت‌های نا به جای موجود در پاراگراف را بیابید، و آنها را حذف کنید.

نکته : وقتی کلید Enter را فشار می‌دهید، در واقع نوعی کاراکتر نا مرئی به نام « علامت پاراگراف » (Paragraph Mark) را در صفحه قرار می‌دهید، که انتهای پاراگراف را برای برنامه Word مشخص می‌کند. تعریف پاراگراف برای برنامه Word ممکن است کمی با تعریفی که شما از پاراگراف دارید، تفاوت داشته باشد. برنامه Word تمام متنی که تا قبل از رسیدن به علامت پاراگراف قرار دارد، را به عنوان یک پاراگراف در نظر می‌گیرد. بنابراین از نقطه نظر برنامه Word خطهای خالی، خط‌های کوتاه در متن ( مانند سر فصلها، یا خطهای آدرس )، همگی پاراگرافهای مجزایی به شمار می‌آیند.
برای اینکه بین پاراگرافهایتان خطهای خالی قرار گیرد، بین پاراگرافها کلید Enter را دو بار فشار دهید. اولین بار که آن را فشار می‌دهید. پاراگرافی که مشغول تایپ آن می‌باشید را پایان می‌دهد، و دومین بار ک خط خالی ایجاد می‌کند. اگر به چندین خط خالی احتیاج دارید، فقط کافی است چندین بار کلید Enter را فشار دهید. اگر کلید Enter را فشار دهید. اکر کلید Enter را بیش از مقدار لازم فشار داده اید، و می‌خواهید خطهای خالی را پاک کنید، کلید Backspace را فشار دهید.

مشاهده علامتهای Tab و Space در پاراگرافها

هنگام تایپ متن گاهی لازم می‌شود آن را از نظر فشار دادن اشتباهی کلید Enter در وسط پاراگراف، و یا فشار دادن نا به جای آن در بین ۲ پاراگراف مورد بررسی قرار دهید. برای حل این معما می‌توانید از ویژگی Show / Hide در برنامه Word استفاده کنید. برای فعال کردن ویژگی مزبور، دکمه Show / Hide در نوار انتخاب ابزار Formatting را کلیک کنید. (به جای این کار می‌توانید کلیدهای Ctrl + Shift + * را فشار دهید ). این کلید از نوع « دو حالته » می‌باشد. یعنی وقتی آن را کلیک کنید، فعال می‌شود، و اگر دوباره آن را کلیک کنید، غیر فعال خواهد شد.
در ویژگی Show / Hide از سمبل خاصی برای علامی پاراگراف استفاده می‌شود، تا نشان دهد که در چه قسمتهایی کلید Enter فشار داده شده است. برای نشان دادن محلی که کلید Tab فشار داده شده، از پیکانی که به سمت راست اشاره می‌کند، استفاده شده است. همچنین برای نشان دادن محلهایی که کلید Spacebar فشار دا ده شده، از نقطه استفاده می‌شود.

تایپ کردن در صفحه بعد

هنگامی که سندی را تایپ می‌کنید، برنامه Word تعداد خطهایی که در یک صفحه جای می‌گیرند، را محاسبه می‌کند. وقتی صفحه پر شود، برنامه Word به صورت خودکار علامت « جداسازی صفحه‌ها » را در سند قرار می‌دهد، و کار را از ابتدای صفحه بعدی شروع می‌کند.

نکته : هنگامی که متنی را اضافه یا حذف می‌کنید، برنامه Word به صورت خودکار محل قرار دادن علامت« جداسازی صفحه‌ها » را تعیین می‌کند، به طوری که علامت مزبور همواره در محل صحیح قرار بگیرد. این نوع علامت « جداسازی صفحه‌ها » که قابل تنظیم می‌باشد. به اصطلاح از نوع « قابل انعطاف» (Soft) می‌باشد ( که به آن علامت خودکار برای جداسازی صفحه‌ها نیز می‌گویند).

هدایت نقطه درج با استفاده از ماوس

برای اینکه عمل هدایت را با استفاده از ماوس انجام دهید، فقط کافی است محلی که برای نقطه درج در نظر گرفته اید، راکلیک کنید. اگر محل مزبور خارج از محدوده صفحه نمایش قرار دارد، برای پیمایش سند و رسیدن به نقطه مورد نظر باید از نوارهای پیمایش، یا دکمه Browse استفاده کنید.

کار با نوارهای پیمایش

برنامه Word یک نوار پیمایش عمودی در سمت راست پنجره Word، و یک نوار پیمایش افقی در زیر آن ارائه کرده است. نوار پیمایش عمودی را به میزان زیادی برای بالا و پایین رفتن در سند مورد استفاده قرار خواهید داد. اما طبق تعریف کل صفحه نمایش برنامه Word قابل مشاهده می‌باشد. بنابراین به ندرت موردی پیش می‌آید که به استفاده از نوار پیمایش افقی نیاز پیدا کنید.

نکته : وقتی از نوار پیمایش برای پیمایش سندتان استفاده می‌کنید، تا زمانی که بخش قابل مشاهده جدید را کلیک نکرده باشید، نقطه درج به آن قسمت منتقل نخواهد شد.

کار با دکمه‌های Browse

استفاده از کلیدهای Browse روش بسیار سریعی برای حرکت ترتیبی در سند می‌باشد. شی‌ها ی زیادی وجود دارند، که می‌توانید آنها را به عنوان نقطه مرجع برای جستجو در نظر بگیرید. در این میان می‌توان مواردی مانند سر فصلها، تصویرهای گرافیکی، و پانویسها را نام برد. همچنین به خاطر داشته باشید که همواره می‌توانید شی مزبور را تغییر دهید. برای انجام جستجو باید از ۳ کلید Browse که در گوشه پایین و چپ پنجره Word قرار دارند، استفاده کنید.

هدایت نقطه درج با استفاده از صفحه کلید

در صورت تمایل می‌توانید فقط با استفاده از ۴ کلید جهت دار در صفحه کلید، نقطه درج بر روی متن جا به جا کنید. اما در صورتی که فقط کلیدهای مزبور را مورد استفاده قرار دهید، نمی توانید بر روی متن سریع حرکت کنید.

ترفند : در مورد تکنیکهایی که به ۲ کلید احتیاج دارند، می‌توانید با پایین نگه داشتن کلید اول، و فشار دادن مکرر کلید دوم، عملکرد مورد نظر را تکرار کنید. مثلا برای اینکه نقطه درج کلمه به کلمه به سمت راست حرکت کند، باید در حالی که کلید Ctrl را پایین نگه داشته اید، کلید جهت دار رو به راست را به صورت مکرر فشار دهید.

کار عملی : رفتن به صفحه مورد نظر

۱- برای ظاهر شدن کادر مکالمه Find and Replace دستورهای Edit / Go To را انتخاب کنید. سپس دکمه Go To را کلیک کنید.
۲- شماره صفحه مورد نظر خود را در کادر متن Enter Page Number وارد کنید.
۳- دکمه Go To را کلیک کنید ( یا کلید Enter را فشار دهید ). بااین کار برنامه Word به صفحه مورد نظرتان خواهد رفت.
۴- در صورتی که می‌خواهید به صفحه دیگری بروید، مرحله ۲ و ۳ را تکرار کنید. در غیر این صورت دکمه Close را کلیک کنید.

ذخیره کردن سند‌ها

تا زمانی که مشغول تایپ سند می‌باشید، سند مزبور فقط در حافظه کامپیوتر قرار خواهد داشت. حافظه (RAM) محلی برای ذخیره سازی موقت داده‌ها می‌باشد. به عبارت دیگر عملکرد آن به وجود الکتریسیته بستگی دارد. با خاموش کردن کامپیوتر حافظه پاک می‌شود، و هر آنچه در آن باشد، از دست می‌رود. به همین دلیل باید سندهایتان را بر روی رسانه دیگری که حافظه دائمی به شمار بیاید، مانند درایو دیسک سخت، دیسک‌های قابل حمل مانند دیسک‌های فلاپی یا دیسکت‌های Zip، و یا ( در صورتی که به شبکه متصل هستید ) درایوی در شبکه کامپیوتری، ذخیره کنید.
ذخیره سازی سند برای اولین بار

تا زمانی که سندی را برای اولین بار ذخیره نکرده باشید، نامی موقت مانند Document 2, Document 1 , یا Document 3 خواهد داشت. هنگام ذخیره کردن سند مزبور، نام مورد نظر خود را جایگزین آن خواهد کرد. در اینجا قواعدی که باید در نامگذاری سند‌ها رعایت کنید، ارائه می‌شوند :

* نام سند می‌تواند تا ۲۵۶ کاراکتر داشته باشد.
* می‌توان در نام سند از فاصله (Space) نیز استفاده کرد.
* در نام سند نمی توان کاراکتر‌های ;: ” ؟ > < و / را مورد استفاده قرار داد.
* نام سند به بزرگ یا کوچک بودن حروف حساس نیست.
* نام فایل باید در هر پوشه منحصر به فرد باشند.

کار عملی : ذخیره کردن سند برای اولین بار

۱- دکمه Save در نوار انتخاب ابزار Standard را کلیک کنید ( به جای این کار می‌توانید دستورهای File / Save را انتخاب کنید ). از آنجا که سند را برای اولین بار ذخیره می‌کنید، برنامه Word کادر مکالمه Save As را ظاهر خواهد کرد. به این ترتیب در واقع نام فایل، و محل ذخیره کردن آن را در خواست می‌کند.
۲- محلی که در کادر فهرست Save In ظاهر شده است، را مشاهده کنید.
۳- پیکان رو به پایینی که در سمت راست کادر فهرست Save In قرار دارد، را کلیک کنید. دراین هنگام می‌توانید درایوی که می‌خواهید فایل در آن ذخیره شود، را کلیک کنید.
۴- پوشه‌های ارائه شده در ناحیه اصلی کادر مکالمه را به صورت مضاعف کلیک کنید، و این کار را ادامه دهید، تا پوشه مورد نظرتان در کادر Save In ظاهر شود. اگر می‌خواهید به یکی از پوشه‌هایی بازگردید، که در سطح بالاتر قرار دارند ( یعنی پوشه ای که حاوی پوشه موجود در کادر Save In می‌باشد )، دکمه Up Open Level را کلیک کنید.
۵_ نام فایل مورد نظر خو را در کادر متن File Name وارد کنید. برنامه Word به صورت خودکار پسوند doc. را به آن اضافه می‌کند ( بسته به اینکه سیستم عامل ویندوز را به چه صورتی پیکر بندی کرده باشید، ممکن است پسوند آن قابل مشاهده نباشد ).
۶- دکمه Save را کلیک کنید.

به این ترتیب برنامه Word سندتان را ذخیره خواهد کرد. اگر Wordدر پوشه مورد نظر سند دیگری را با همان نام پیدا کند، کادر پیغامی ظاهر خواهد شد. در اینجا اگر دکمه Yes را کلیک کنید، برنامه Word فایل موجود را جایگزین فایل قبلی خواهد کرد. اگر فایلی را جایگزین فایل قبلی کنید، دیگر نمی توانید فایل قبلی را بازگردانید. اگر دکمه No را کلیک کنید، دوباره کادر مکالمه Save As ظاهر خواهد شد، و این امکان را برایتان فراهم می‌کند، که نام، یا محل دیگری را برای فایل انتخاب کنید، تا بر روی فایل موجود نوشته نشود.

کار عملی : ذخیره کردن فایل با نام ( یا در محل ) جدید

۱- فایل مورد نظر را باز کنید.
۲- برای ظاهر شدن کادر مکالمه Save As، دستورهای File / Save As را انتخاب کنید.
۳- اگر می‌خواهید فایل را در محل جدیدی ذخیره کنید، برنامه را به محل مورد نظر خود هدایت کنید، تا محل مزبور در کادر Save In ظاهر شود.
۴- در صورت تمایل می‌توانید نام متفاوتی را در کادر متن File Name تایپ کنید.
۵- دکمه Save را کلیک کنید.

کار عملی : باز کردن سند

۱- دکمه Open در نوار انتخاب ابزار Standard را کلیک کنید. ( به جای این کار می‌توانید دستورهای File / Open را انتخاب کنید ). به این ترتیب کادر مکالمه Open ظاهر خواهد شد.
۲- محل فایل در کادر Look In را بررسی کنید. اگر فایلی که می‌خواهید باز کنید، در همان محل قرار داشته باشد، برای ادامه کار به مرحله ۵ بروید. در غیر این صورت کار را از مرحله بعد دنبال کنید.
۳- پیکان رو به پایینی که در سمت راست کادر فهرست Look In قرار دارد، را کلیک کنید. سپس درایوی که فایل مورد نظرتان در آن قرار دارد، را کلیک کنید. ( اگر می‌خواهید فایل از محلی در شبکه کامپیوتری تان باز شود، گزینه Neighborhood Network را انتخاب کنید. در این حالت ناحیه اصلی کادر مکالمه فهرستی از درایو‌ها و پوشه‌های قابل دسترس در شبکه را ظاهر می‌کند ).
۴- پوشه‌های ارائه شده در ناحیه اصلی کادر مکالمه را به صورت مضاعف کلیک کنید، و این کار را ادامه دهید، تا پوشه مورد نظرتان در کادر Look In ظاهر شود. اگر می‌خواهید به یکی از پوشه‌هایی بازگردید، که در سطح بالاتر قرار دارند، دکمه Up One Level را کلیک کنید.
۵- نام فایل مورد نظر خود را به صورت مضاعف کلیک کنید، یا بعد از کلیک کردن آن، دکمه Open را کلیک کنید.

کار عملی : ایجاد میانبر برای پوشه‌ها یا سند‌ها

۱- کادر مکالمه Save As یا Open را باز کنید. در ناحیه اصلی کادر مکالمه مزبور فایلی که می‌خواهید میانبری برای آن ایجاد شود، را در حالت انتخاب شده قرار دهید.
۲- دستورهای Tools /Add to Favorites را انتخاب کنید. این دستورها در قسمت بالای کادر مکالمه قرار دارند.
۳= در صورت تمایل می‌توانید مرحله‌های ۱و ۲ را برای اضافه کردن میانبرهای دیگر تکرار کنید. سپس برای اینکه فایل ذخیره (یا باز ) نشود، دکمه Cancel را کلیک کنید.
۴- برای باز کردن سند یا پوشه ای که میانبری برایش ایجاد کرده‌اید، باید بعد از باز کردن کادر مکالمه Open، دکمه مربوط به پوشه Favorites در نوار تعیین محل را کلیک کنید.
۵- میانبر مورد نظر را در پوشه Favorites به صورت مضاعف کیک کنید. اگر میانبر مزبور به یک فایل اشاره کند، فایل مزبور باز خواهد شد. اما در صورتی که میانبر انتخاب شده به پوشه ای اشاره کند، پوشه مزبور در کادر Look In ظاهر می‌شود.
۶- برای ذخیره کردن سند در پوشه ای که برای آن میانبری تعریف شده است، بعد از باز کردن کادر مکالمه Save As، پوشه Favorites در نوار تعیین محل را کلیک کنید.
۷- پوشه ای که میانبری برای آن وجود دارد، را به صورت مضاعف کلیک کنید. به این ترتیب پوشه مزبور در کادر Save In ظاهر خواهد شد. سپس روند ذخیره کردن را ادامه دهید.

اگر می‌خواهید میانبری که برای پوشه یا فایلی ایجاد شده است، را حذف کنید، بعد از اینکه با استفاده از کلید سمت راست ماوس آن را در پوشه Favorites کلیک کردید، دکمه Delete را کلیک کنید. با حذف کردن میانبر، فایل یا پوشه ای که میانبر مزبور به آن اشاره می‌کند، حذف نخواهد شد.

کار عملی : ایجاد پوشه جدید

۱- کادر مکالمه Save As، یا کادر مکالمه Open را باز کنید.
۲- برنامه را به پوشه ای که می‌خواهید در سطحی بالاتر از پوشه جدید قرار بگیرد، هدایت کنید، به طوری که پوشه مزبور در کادر Save In یا کادر Look In ظاهر شود.
۳- دکمه Create New Folder را کلیک کنید.
۴- با این کار کادر مکالمه New Folder ظاهر خواهد شد. بعد از وارد کردن نام مورد نظر خود دکمه Ok را کلیک کنید ( قواعد نامگذاری پوشه‌ها مانند قواعد نامگذاری فایل‌ها می‌باشد ).

کار عملی: انتقال دادن یا کپی کردن سند‌ها

۱- دقت کنید فایلی که می‌خواهید انتقال دهید، یا کپی کنید، باز نشده باشد. سپس یکی از کادرهای مکالمه Save As و Open را باز کنید.
۲- کادر مکالمه را به سمت فایل یا پوشه ای که می‌خواهید انتقال یابد، یا کپی شود، هدایت کنید. به طوری که نام آن در کادر Save In یا کادر Look In ظاهر شود.
۳- نام فایل را با کلید سمت راست ماوس کلیک کنید. سپس از منوی میانبری که ظاهر می‌شود، یکی از گزینه‌های Cut، یا Copy را انتخاب کنید.
۴- کادر مکالمه را به سمت پوشه ای که می‌خواهید فایل مورد نظر در آن چسبانده شود، هدایت کنید. به طوری که پوشه مزبور در کادر Save In یا کادر Look In ظاهر شود.
۵- نقطه ای خالی از ناحیه اصلی کادر مکالمه را با استفاده از کلید سمت راست ماوس کلیک کنید. سپس در منوی میانبری که ظاهر می‌شود، گزینه Paste را انتخاب کنید.

تایپ بر روی متن موجود

در برخی موارد ممکن است بخواهید متنی که درج می‌شود جایگزین متن فعلی شود. برای انجام این کار ابتدا کلید Insert در صفحه کلید را فشار دهید. با این کار در حالت «تایپ بر روی متن موجود » قرار خواهید گرفت. وقتی از این حالت استفاده می‌کنید هر کاراکتری که تایپ شود جایگزین کاراکتری می‌شود، که در سمت راست نقطه درج قرار داشته باشد. کلید Insert در واقع کلیدی دو حالته است. بنابراین وقتی می‌خواهید به حالت درج بازگردید، باید آن را دوباره فشار دهید.
اگر از حالت « تایپ بر روی متن موجود» (Overtype) استفاده می‌کنید، همواره باید با دقت مراتب صفحه نمایش باشید. اگر فراموش کنید که در حالت «تایپ بر روی متن موجود» قرار دارید، و همچنان به تایپ ادامه دهید، علاوه بر متنی که می‌خواستید با متن جدید جایگزین شود، سایر متن‌ها که باید باقی می‌ماندند، را نیز پاک خواهید کرد.

ترکیب و یا تقسیم کردن پاراگراف‌ها

هنگام تایپ متن شاید بخواهید ۲ پاراگراف را با یکدیگر ترکیب کنید، تا یک پاراگراف منفرد تشکیل شود، یا اینکه پاراگرافی طولانی را به ۲ یا چند پاراگراف کوچکتر تقسیم کنید. هر چند روش این کار چندان گنگ نیست، اما برای مبتدیان ممکن است کمی سردرگمی را به دنبال داشته باشد.
برای اتصال ۲ پاراگراف، بعد از اینکه انتهایی‌ترین نقطه پاراگراف اول را کلیک کردید ( درست بعد از نقطه انتهای جمله )، کلید Delete را یک یا چند بار کلیک کنید، تا پاراگراف دوم به آن بپیوندد ( به جای این کار می‌توانید بعد از کلیک کردن ابتدای پاراگراف دوم، کلید Backspace را یک، یا چند بار فشار دهید، تا ۲ پاراگراف به یکدیگر متصل شوند ). شاید لازم باشد یک فاصله (Space) بین ۲ پاراگراف مزبور قرار دهید.
برای اینکه یک پاراگراف به ۲ پاراگراف تقسیم شود، ابتدا نقطه ی قبل از حرف اول پاراگراف دوم را کلیک کنید. سپس کلید Enter را فشار دهید. اگر می‌خواهید خط خالی بین پاراگرافها باشد، یک بار دیگر کلید Enter را فشار دهید.

کار عملی : انتقال دادن متن با استفاده از روش drag and drop

1- متنی که می‌خواهید انتقال یابد، را در حالت انتخاب شده قرار دهید. سپس کلید ماوس را رها کنید.
۲- با استفاده از اشاره گر ماوس، به متن انتخاب شده اشاره کنید. با این کار اشاره گر ماوس به پیکان سفید رنگی تبدیل خواهد شد.
۳- برای انتقال متن، آن را به مقصد مورد نظر خود بکشید. هنگامی که مشغول کشیدن متن می‌باشید، شکل اشاره گر تغییر خواهد کرد، تا عملکرد drag and drop را نشان دهد. عمل کشیدن را تا جایی که میله I ( که اکنون به شکل نقطه چین می‌باشد، و اشاره گر را دنبال می‌کند ) در محل صحیح قرار گیرد. سپس کلید ماوس را رها کنید.
برای کپی کردن متن، باید از روش Ctrl +drag استفاده کنید ( یعنی در حالی که کلید Ctrl را پایین نگه داشته‌اید، متن را بکشید ). در این حالت علامت مثبت (+) نیز با ماوس همراه خواهد شد، که نشان می‌دهد در حال کپی کردن ( و نه انتقال دادن آن ) متن می‌باشید. عمل کشیدن را تا جایی که میله I ( که اکنون به شکل نقطه چین می‌باشد، و اشاره گر را دنبال می‌کند ) در محل صحیح قرار گیرد. سپس ابتدا کلید ماوس، و بعد کلید Ctrl را رها کنید.
۴- ناحیه دیگری را کلیک کنید، تا متن از حالت انتخاب شده خارج شود.

اگر به صورت ناخواسته متن انتخاب شده را در محل نامناسبی قرار دادید، دکمه Undo را در نوار انتخاب ابزار Standard کلیک کنید.

کار عملی : انتقال دادن و کشیدن آیتم‌های متعدد با استفاده از Office Clipboard

1- برای ظاهر شدن نوار انتخاب ابزار Clipboard و دکمه Office Clipboard، دستورهای View/Toolbars/Clipboard را انتخاب کنید.
۲- بلوکی از متن را در سند Word انتخاب کنید. سپس دکمه‌های Cut و Paste در نوار انتخاب ابزارStandard را کلیک کنید. در این حالت ۲ آیکن از برنامه Word در Office Clipboard ظاهر می‌شود، و نشان می‌دهند که ۲ آیتم را برای انتقال دادن یا کپی کردن انتخاب کرده‌اید.
۳- با استفاده از دستور Cut یا Copy تعدادی از آیتم‌ها را در نوار انتخاب ابزار Clipboard قرار دهید، و به یکی از آنها اشاره کنید. با این کار ابتدای متن مربوطه در « کادر توضیح » ظاهر خواهد شد، و به این ترتیب می‌توانید آیتم مورد نظر خود را تشخیص دهید.
۴- نقطه ای که می‌خواهید یکی از آیتم‌های Office Clipboard در آن درج شود، را کلیک کنید. سپس آیتم مزبور را کلیک کنید، تا در نقطه مورد نظر بچسبد.
۵- در صورت تمایل سایر آیتم‌های موجود در Office Clipboard را نیز در آن بچسبانید. در خاتمه برای بستن Office Clipboard دکمه Close در نوار انتخاب ابزار Office را کلیک کنید.

نمای Print Layout

نمای تعریف شده در برنامه Word، نمای Print Layout می‌باشد، و احتمالا در بیشتر موارد برای کارهایتان مناسب خواهد بود. اگر از قرار گرفتن در نمای Print Layout مطمئن نیستند، دستورهای View / Print Layout را انتخاب کنید. به جای این کار می‌توانید دکمه Print Layout در گوشه پایین و چپ پنجره Word را کلیک کنید.
نمای Print Layout این احساس را ایجاد می‌کند، که به طور مستقیم بر روی کاغذ تایپ می‌کنید. در این نما خط کشهای افقی و عمودی نیز وجود دارند. به این ترتیب متوجه خواهید می‌شوید که متن در کدام قسمت از کاغذ چاپ خواهد شد. همچنین در این نما حاشیه‌های بالا، پایین، چپ، و راست کاغذ مشخص می‌شوند. اگر می‌خواهید متنی را به عنوان « سرنویس » (Header) یا «پانویس» (Footer) تایپ کنید، این قسمت از سند در حاشیه‌های بالایی و پایینی سند چاپ می‌شود. صرف نظر از متنی که در صفحه‌ها تایپ می‌شود، تمام صفحه‌ها با فاصله‌های مساوی از یکدیگر جدا می‌شوند. این جدا شدن با شکافی که بین انتهای یک صفحه، و ابتدای صفحه بعدی ظاهر می‌شود، خور را نشان می‌دهد.
اگر سندی با قالب بندی بسیار ساده را ایجاد می‌کنید، ناچار نیستید، از نمای Print Layout استفاده کنید. اما در کار با سندهای پیچیده تری که حاوی جدولها، ستونها، و تصویرهای گرافیکی می‌باشند، ناچار خواهید شد نمای Print Layout را مورد استفاده قرار دهید.

نمای Normal

در نگارشهای قبلی برنامه Word در حالت تعریف شده نمای Normal ظاهر می‌شد. هر چند که اکنون نمای Print Layout نمای تعریف شده می‌باشد، اما نمای Normal هنوز هم در بسیاری از موارد مفید واقع می‌شود. برای رفتن به نمای مزبور، دستورهای View / Normal را انتخاب کنید. به جای این کار می‌توانید دکمه Normal Viewدر گوشه پایین و چپ پنجره Word را کلیک کنید.
در نمای Normal فقط خط کش افقی ظاهر می‌شود، و خط کش عمودی ظاهر نخواهد شد. همچنین حاشیه‌های صفحه، سرنویسها، و پانویسها نیز نشان داده نمی شوند.
یکی از مزیتهای نمای Normal که در نمای Print Layout مشاهده نمی شود، این است که نوع جداسازی صفحه‌ها را برایتان مشخص می‌کند. مثلا وقتی در صفحه‌های سند بالا و پایین می‌روید، « جدا سازی قابل انعطاف » به صورت خط افقی نقطه چین ظاهر می‌شود. « جداسازی غیر قابل انعطاف » نیز به صورت خط افقی نقطه چین ظاهر می‌شود، اما عبارت page Break بر روی آن دیده می‌شود. « جداسازی غیر قابل انعط



:: بازدید از این مطلب : 283

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 8 بهمن 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: